Λιώνουμε το βούτυρο σε σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνουμε λίγη ώρα για να γίνει χλιαρό.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και την πάπρικα και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά και το γάλα και τα χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Ενώνουμε το υγρό μείγμα με το στερεό και τα ανακατεύουμε απαλά. Δε χρειάζεται να ενωθούν εντελώς και να είναι λείο το μείγμα, απλά να βραχεί το αλεύρι.
Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα για τα μάφιν ή τις θήκες. Βάζουμε μερικές κουταλιές από το μείγμα σε κάθε θηκούλα. Βάζουμε σε κάθε θήκη κομματάκια τυριού και ζαμπόν και μοιράζουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς C για 20'-25', ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν από πάνω τα μάφιν.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και την πάπρικα και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά και το γάλα και τα χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Ενώνουμε το υγρό μείγμα με το στερεό και τα ανακατεύουμε απαλά. Δε χρειάζεται να ενωθούν εντελώς και να είναι λείο το μείγμα, απλά να βραχεί το αλεύρι.
Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα για τα μάφιν ή τις θήκες. Βάζουμε μερικές κουταλιές από το μείγμα σε κάθε θηκούλα. Βάζουμε σε κάθε θήκη κομματάκια τυριού και ζαμπόν και μοιράζουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς C για 20'-25', ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν από πάνω τα μάφιν.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.