Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τα μανταρίνια και ρίχνουμε τις φλούδες σε ένα μπουκάλι με φαρδύ λαιμό και καπάκι. Προσθέτουμε το ποτό μας και κλείνουμε καλά το μπουκάλι. Το αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για 30-40 ημέρες. Το ανακινούμε κάθε 1-2 μέρες.
Όταν περάσει το διάστημα που περιμένουμε σουρώνουμε με ένα ψιλό σουρωτήρι το μείγμα μας. Κατόπιν φτιάχνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε. Όταν αρχίσει να βράζει το αφήνουμε για 3'-4' και μετά το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Ενώνουμε τα δύο μείγματα τα ανακινούμε καλά και τα βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι που κλείνει αεροστεγώς.
Όταν περάσει το διάστημα που περιμένουμε σουρώνουμε με ένα ψιλό σουρωτήρι το μείγμα μας. Κατόπιν φτιάχνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε. Όταν αρχίσει να βράζει το αφήνουμε για 3'-4' και μετά το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Ενώνουμε τα δύο μείγματα τα ανακινούμε καλά και τα βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι που κλείνει αεροστεγώς.
Διαβάστε Περισσότερα...