Συνταγούλης. Χιλιάδες τίτλοι συνταγών.

   

Κουραμπιέδες

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 8
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Selenia

Αφράτοι και νόστιμοι κουραμπιέδες! Φτιάξτε τους στο σπίτι μόνοι σας ή με τα παιδιά σας και χαρείτε τα σπιτικά γλυκάκια σας!!

kourampiedes1
50 κομμάτια
25'-30'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
1 κιλό βούτυρο αγελάδας (4 πακέτα των 250 γρ.)
1 κούπα ζάχαρη άχνη (160 γρ.)
2 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι
1 1/2 κούπας αμύγδαλα κομμένα, χωρίς τη φλούδα (αν θέλουμε τα καβουρδίζουμε κιόλας)
4-6 σακουλάκια ζάχαρη άχνη (για το άχνισμα)
 Εκτέλεση 
Βάζουμε το βούτυρο με την άχνη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αφράτα. Ρίχνουμε τις βανίλιες, τα αμύγδαλα και το μισό αλεύρι. Τα ζυμώνουμε απαλά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Η ζύμη θα πρέπει να είναι αφράτη, να μην είναι πολύ σφιχτή και να μην κολλάει.
Πλάθουμε σε μικρές μπαλες 5-6 εκατοστών ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολλα. Αφήνουμε 2-3 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους γιατί όταν ψήνονται φουσκώνουν αρκετά.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 25'-30', να πάρουν λίγο χρώμα. Όταν ψηθούν βάζουμε σε μία λαδόκολλα ζάχαρη άχνη και αφού αφήσουμε να κρυώσουν λίγο, βάζουμε τους κουραμπιέδες από πάνω. Παίρνουμε ένα σουρωτήρι μεγάλο ή ένα κόσκινο και τους ρίχνουμε από πάνω ζάχαρή άχνη να καλυφθούν παντού.

 Μικρά μυστικά 
Δεν πρέπει να ζυμωθεί πολύ η ζύμη γιατί δε θα είναι αφράτοι οι κουραμπιέδες. Αν η ζύμη μας κολλάει προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι, όχι πολύ όμως για να μη σφίξει. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στις αντιστάσεις και στον αέρα (αν βάλουμε δύο ταψιά μαζί). Όταν βγούνε από το φούρνο δεν τα ακουμπάμε αμέσως γιατί καίνε και διαλύονται, τα αφήνουμε για λίγη ώρα να παγώσουν. Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε τα αμύγδαλα, δεν επηρεάζουν την υφή της ζύμης. Διατηρούνται πάνω από μήνα, σε πιατέλα σκεπασμένα με μεμβράνη για να μη σκονίζονται ή σε μεταλλικό κουτί με καπάκι.
Παρακολουθήστε το βίντεο της συνταγής εδώ: https://youtu.be/bzYhJsl4WwA

Σχόλια   

 
+3 #1 Ελεάνα 23-12-2014 08:02
Έγιναν πολύ ωραία, νόστιμα και αφράτα!
 

You have no rights to post comments

   

Tag Cloud

πατατοσαλάτα  salata  σαλάτα  patatosalata  τζατζίκι  τζατζικι  τζατζίκι σπιτικό  tzatziki  τσουρέκι  τσουρεκάκι  kanel bulle  σουηδικό τσουρεκάκι  κανέλ μπουλέ  κανελ μπουλε  ντρέσινγκ  σος  σως  μπισκότα  μπαγκέτα  μωσαικό  κουλουράκια  πασχαλινά  σμυρναίικα  σμύρνη  πάσχα  συνταγεσ πασχαλινες  koylourakia  koyloyria  koulouria  koulourakia  πίτσα  πίτσες  πίτα  πίτες  φύλλο  κολοκυθόπιτα  φύλλα  ψωμί  ψωμάκια  ψωμιά  παντεσπάνι  τούρτα  ροδάκινο  παγωτό  βανίλια  παγωτό βανίλια  ice cream  pagoto  παγωτό σοκολάτα  πίτσας  patates  potato  πατάτες  πατάτες στο φούρνο  πατάτες φούρνου  πατατεσ  πατατα  ζυμαρικά  ζυμαρικα  μπεσαμέλ  παστίτσιο  μουσακάς  κρέπα  κρέπες  σουτζουκάκια  σουτζουκακια  soutzoukakia  κανελόνια  κανελονια  κανελόνια με κιμά  κιμάς  τυρί  παρμεζάνα  παρμεζάνας  σάλτσα  ρολλά κοτόπουλο  κοτόπουλο  βάφλες  βαφλες  βάφλα  βαφλα  τυρόπιτα  τυροπιτάκια  τυροπιτάκι  tyropita  tyropitakia  crepa  φακές  φακες  φασολάδα  φασολαδα  fasolada  ρεβύθια  ρεβιθια  ρεβίθια  φάβα  φαβα  καλαμάρια  καλαμαράκια  καλαμάρια με σάλτσα  kalamaria  kalamarakia  kalamaria me saltsa  χταπόδι ξυδάτο  ξυδάτο χταπόδι  χταπόδι με ξύδι  μηλοπιτάκια  μηλόπιτα  νηστίσιμα μηλοπιτάκια  apple pie  milopitakia  milopitakia nistisima  μαγιονέζα  μαγιονέζας  τορτίγιας  πίτα για σουβλάκια  σουβλάκια  αραβική πίτα  αραβικές πίτες  τορτίγιες  τορτιγιες  σουτζουκάκια σμυρνέικα  πάστα  πάστα φλόρα  φλώρα  λεμονόπιτα  γίγαντες  γιγαντες  gigantes  πίτες για σουβλάκια  σουβλάκι  γύρος  κεμπάπ  ψωμάκι  σάντουιτς  ραβανί  σιμιγδάλι  ρεβανί  
   

Τελευταία σχόλια

   
 

Follow Us

   
   
© 2014 Συνταγές με Φαντασία