Βάζουμε το βούτυρο με την άχνη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αφράτα. Ρίχνουμε τις βανίλιες, τα αμύγδαλα και το μισό αλεύρι. Τα ζυμώνουμε απαλά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι. Η ζύμη θα πρέπει να είναι αφράτη, να μην είναι πολύ σφιχτή και να μην κολλάει.
Πλάθουμε σε μικρές μπαλες 5-6 εκατοστών ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολλα. Αφήνουμε 2-3 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους γιατί όταν ψήνονται φουσκώνουν αρκετά.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 25'-30', να πάρουν λίγο χρώμα. Όταν ψηθούν βάζουμε σε μία λαδόκολλα ζάχαρη άχνη και αφού αφήσουμε να κρυώσουν λίγο, βάζουμε τους κουραμπιέδες από πάνω. Παίρνουμε ένα σουρωτήρι μεγάλο ή ένα κόσκινο και τους ρίχνουμε από πάνω ζάχαρή άχνη να καλυφθούν παντού.
Πλάθουμε σε μικρές μπαλες 5-6 εκατοστών ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολλα. Αφήνουμε 2-3 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους γιατί όταν ψήνονται φουσκώνουν αρκετά.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 25'-30', να πάρουν λίγο χρώμα. Όταν ψηθούν βάζουμε σε μία λαδόκολλα ζάχαρη άχνη και αφού αφήσουμε να κρυώσουν λίγο, βάζουμε τους κουραμπιέδες από πάνω. Παίρνουμε ένα σουρωτήρι μεγάλο ή ένα κόσκινο και τους ρίχνουμε από πάνω ζάχαρή άχνη να καλυφθούν παντού.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.