Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αβγά και τη μελάσα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις ή με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Κατόπιν ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. και κόβουμε σε σχήματα με κουπ πατ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους και τα ξαναβάζουμε για 15' στο ψυγείο. Στη συνέχεια τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά για 12'-14', αλλά προσέχουμε να μην μας αρπάξουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη λαδόκολλα.
Γλάσο: Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό και τη γλυκερίνη και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Διακόσμηση: Βάζουμε το μείγμα για το γλάσο σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστική με λεπτό στόμιο και κάνουμε σχέδια πάνω στα μπισκότα μας. Αφήνουμε το γλάσο να σταθεροποιηθεί πάνω στα μπισκότα μας για μία ώρα.
Γλάσο: Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό και τη γλυκερίνη και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Διακόσμηση: Βάζουμε το μείγμα για το γλάσο σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστική με λεπτό στόμιο και κάνουμε σχέδια πάνω στα μπισκότα μας. Αφήνουμε το γλάσο να σταθεροποιηθεί πάνω στα μπισκότα μας για μία ώρα.
Διαβάστε Περισσότερα...