Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε το αβγό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Καλύπτουμε τη μπολ που έχουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1-1,5 εκ.. Κόβουμε με κουπ πατ στα σχήματα που θέλουμε ή αν δεν έχουμε με ένα φλυτζανάκι καφέ. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 15’-18’ μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Μπισκότα ζάχαρης
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλούρια
- Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012 15:01
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 5861
Selenia
Νόστιμα μπισκοτάκια πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη
20-25 τμχ περίπου
15’-18’
180 βαθμούς C
•
Υλικά |
250 γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη
1 αβγό
1 βανίλια
2 1/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. αλάτι
Άχνη ζάχαρη (για πασπάλισμα)
1 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη
1 αβγό
1 βανίλια
2 1/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. αλάτι
Άχνη ζάχαρη (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Αν τα κόψετε πιο χοντρά μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο 20’-25’. Μπορούμε επίσης να καταψύξουμε τη ζύμη μέσα σε πλαστικό σακουλάκι. Για να την ξεπαγώσουμε την αφήνουμε στο ψυγείο, μέσα στο σακουλάκι, από το προηγούμενο βράδυ ή τουλάχιστον για λίγες ώρες. Αν είναι πάρα πολύ παγωμένη την αφήνουμε για 30’ με 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να μπορεί να πλάθεται.
Διαβάστε Περισσότερα...