Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αβγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε μαζί τα στερεά υλικά (εκτός από το κακάο) και τα προσθέτουμε σταδιακά στα υγρά. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο και 2-3 κ.σ. νερό και ξαναζυμώνουμε. Κάνουμε και τα δύο μέρη μπάλες, τα καλύπτουμε με ζελατίνα και τα βάζουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο. Όταν παγώσουν τα βγάζουμε από τη ψυγείο και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Βγάζουμε τις πάνω λαδόκολλες και αναποδογυρίζουμε τη μία ζύμη πάνω στην άλλη. Το τυλίγουμε σε ρολό με τη μία λαδόκολλα γύρω του και το ξαναβάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν κόβουμε σε ροδέλες 1-2 εκ. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Για μικρά μπισκότα ψήνουμε για 12’-15’ και για μεγαλύτερα 15’-20’, ή μέχρι να ροδίσουν.
Δίχρωμα μπισκότα
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλούρια
- Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 19:34
- Γράφτηκε από τον/την Tatiani
- Εμφανίσεις: 18233
Tatiani
Δίχρωμα μπισκοτάκια με γεύση βανίλια και κακάο
25-30 μπισκότα περίπου
12’-15’ ή 15’-20’, ανάλογα με το μέγεθος
180 βαθμούς C

• • •
Υλικά |
1 φλ. τσ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 & 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
1 αβγό
1 βανίλια
3 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. τσ. κακάο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1 & 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
1 αβγό
1 βανίλια
3 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. τσ. κακάο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Μπορούμε να φτιάξουμε τα μπισκοτάκια μας σαν γλειφιτζούρια: όταν τα κόψουμε βυθίζουμε ένα ξυλάκι παγωτού μέχρι τη μέση του μπισκότου. Αν χρειαστεί ξαναφτιάχνουμε λίγο το σχήμα του με τα δάχτυλα μας και ψήνουμε σύμφωνα με τη συνταγή.
Διαβάστε Περισσότερα...