Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τον κρόκο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Ίσως χρειαστεί να τη ζυμώσουμε και με τα χέρια μας στο τέλος για να ενωθεί καλά. Βάζουμε για 25’-30’ τη ζύμη στο ψυγείο μέσα σε πλαστικό σακουλάκι. Κατόπιν την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβουμε με κουπ πατ. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 12’-15’ ή μέχρι να ροδίσουν.
Μπισκότα Βανίλιας
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλούρια
- Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2012 15:44
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 16677
Selenia
Γεύστικά και εύκολα, μπισκοτάκια βανίλιας
30 τμχ
5'
12'-15'
180 βαθμούς C
• •
Υλικά |
250 γρ. βούτυρο
140 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αβγού
1 βανίλια
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αβγού
1 βανίλια
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Μπορούμε αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε 50 γρ. αλεύρι, με κακάο και να φτιάξουμε σοκολατένια μπισκότα.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.