Μπισκότα κανέλας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 6
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλούρια
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 00:36
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 9859
Selenia

Νόστιμα μπισκοτάκια με άρωμα κανέλας!

P9110274
50 τεμ. περίπου
15'
160 βαθμούς C
 Υλικά 
250 γρ. βούτυρο
120 γρ. άχνη ζάχαρη
4-5 κ.σ. νερό
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
2 κ.γ. κανέλα
Αλάτι στην μύτη του κουταλιού
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό. Κατόπιν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 0,5-1 εκατοστό. Κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε με κουπ πατ.
Βάζουμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 15' ή μέχρι να ροδίσουν.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε όταν ανοίξουμε τη ζύμη να την πασπαλίσουμε με ζάχαρη και κανέλα και κατόπιν να την τυλίξουμε σε ρολό με μία λαδόκολλα και να τη βάλουμε στο ψυγείο για 30'-40'. Στη συνέχεια βγάζουμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε φέτες 1 εκατοστό περίπου.