Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το αβγό και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα και να πλάθεται. Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο πάχους 1 εκ. και κόβουμε μπισκοτάκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Βάζουμε την υπόλοιπη καρύδα σε ένα πιάτο και βουτάμε μέσα τα μπισκοτάκια μας και από τις δύο μεριές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για 10'-15' ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από πάνω.
Μπισκότα Ινδικής Καρύδας
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλούρια
- Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 15:54
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 16713
Selenia
Αυτά τα νόστιμα και πολύ τραγανά μπισκοτάκια καρύδας, είναι αρωματισμένα με βανίλια και ξύσμα από πορτοκάλι!!
25-30 τμχ.
10'-15' (ανάλογα με το φούρνο μας)
180 βαθμούς C

• • • • • • • • • •
Υλικά |
125 γρ. βούτυρο (1/2 πακέτο)
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
1 αβγό (ελαφρά χτυπημένο)
1 & 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα καρύδα & 1/2 ακόμα για πασπάλισμα
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
1 αβγό (ελαφρά χτυπημένο)
1 & 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα καρύδα & 1/2 ακόμα για πασπάλισμα
1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Στο ψήσιμο πρέπει να προσέξουμε να μην παραψηθούν, γιατί ξεραίνονται. Αν τα θέλουμε πιο μαλακά ανοίγουμε το φύλλο πιο χοντρό ή τα κάνουμε μπαλίτσες με τα χέρια και στη συνέχεια τα πατάμε από πάνω να απλώσουν. Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε το ξύσμα πορτοκαλιού ή να βάλουμε ξύσμα από λεμόνι. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη μας και 1-2 κ.σ. σιμιγδάλι για να είναι πιο τραγανά. Διατηρούνται σε κλειστό μπολ για μία εβδομάδα.
Διαβάστε Περισσότερα...