Γευστικά Αμυγδαλωτά

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλούρια
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 21:34
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 10055
Selenia

Γευστικά αμυγδαλωτά που γίνονται εύκολα και γρήγορα με πολύ λίγα υλικά!!

amygdalota
30-35 τμχ.
10΄-15΄
180 βαθμούς C
 Υλικά 
2 ασπράδια αβγών (ελαφρά χτυπημένα) & 2 ακόμη για άλειμμα
1 βανίλια
350 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα (τριμμένα σε πούδρα)
350 γρ. ζάχαρη άχνη & λίγο ακόμη για το πασπάλισμα
2 κ.σ. ζάχαρη
 Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βάζουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια, τα αμύγδαλα, τη βανίλια και την άχνη. Τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν πολύ καλά μεταξύ τους. Όταν γίνει ομοιογενές το χωρίζουμε σε 30-35 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ασπράδι και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Τα ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 10΄-15΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τα πασπαλίζουμε με άχνη.

 Μικρά μυστικά 
Όταν τα βάλουμε στο ταψί αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν αρκετά. Προσέχουμε να μη μας παραψηθούν γιατί στεγνώνουν και σκληραίνουν. Τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.