Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλούρια
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 22:11
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 5692
Selenia

Μπισκοτάκια με κομματάκια σοκολάτας και άρωμα βανίλιας! Γευστικά και νόστιμα, αλλά κυρίως φτιαγμένα από τα χεράκια μας!!

mpiskota-kommatakia-sokolatas
40 μπισκότα
15'-17'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
500-530 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
2 αβγά (ελαφρά χτυπημένα)
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
 Εκτέλεση 
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέφουν και να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε τα αβγα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη ομοιογενή. Προσθέτουμε τα κομματάκια της κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βάζουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά. Πλάθουμε σε μπαλίτσες και τα πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας να πλατύνουν αρκετά. Μπορούμε επίσης να τα ανοίξουμε με έναν πλάστη και να τα κόψουμε με κουπ πατ. Τα βάζουμε στα ταψιά, αφήνοντας κάποια απόσταση για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τα ψήνουμε για 15'-17' ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα.

 Μικρά μυστικά 
Αν η ζύμη μας κολλάει, αφού προσθέσουμε την κουβερτούρα, της προσθέτουμε 1-2 κ.σ. γάλα και να τη ζυμώσουμε πάλι ελαφρά. Αντί για κομματάκια κουβερτούρα μπορούμε να βάλουμε σταγόνες σοκολάτας. Όταν ψηθούν δεν τα βγάζουμε αμέσως από το ταψί, περιμένουμε πρώτα να κρυώσουν εντελώς. Όσο είναι ζεστα θα είναι λίγο μαλακά αλλά μετα θα πάρουν την υφή του μπισκότου.