Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέφουν και να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε τα αβγα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη ομοιογενή. Προσθέτουμε τα κομματάκια της κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βάζουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά. Πλάθουμε σε μπαλίτσες και τα πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας να πλατύνουν αρκετά. Μπορούμε επίσης να τα ανοίξουμε με έναν πλάστη και να τα κόψουμε με κουπ πατ. Τα βάζουμε στα ταψιά, αφήνοντας κάποια απόσταση για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τα ψήνουμε για 15'-17' ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα.