Νόστιμα Γλυκά Palmier Σφολιάτας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Μπισκότα/Κουλούρια
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 00:05
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 9404
Selenia

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα, γλυκά palmier από σφολιάτα με άρωμα κανέλας!!

palmier-glyka
35-40 τμχ.
15'-20'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
1 πακέτο σφολιάτα (με δύο φύλλα)
4 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
4 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.γ. κανέλα
4 κ.γ. κακάο
 Εκτέλεση 
Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα,το κακάο και τα ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μέρη (ένα για κάθε φύλλο σφολιάτας).
Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε με λίγο από το μείγμα βουτύρου. Διπλώνουμε τις δύο άκρες της σφολιάτας προς το κέντρο και αλείφουμε πάλι με το μείγμα. Κατόπιν, διπλώνουμε πάλι τις δύο άκρες της ζύμης προς το κέντρο και ξαναλείφουμε με ότι έχει μείνει από το μείγμα βουτύρου. Τέλος γυρνάμε τη μία πλευρά και καλύπτουμε την άλλη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Τυλίγουμε τα ρολά μας με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20'-30'.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς C. Βγάζουμε τα ρολά μας από το ψυγείο και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 0,5-1 εκ. Τα βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 15'-20' ή μέχρι να ροδίσουν.

 Μικρά μυστικά 
Αν βάλουμε μαργαρίνη, η συνταγή γίνεται νηστίσιμη. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε σταφίδες. Γίνονται πολύ ωραία και με γέμιση μαρμελάδας, πραλίνα φουντουκιού ή σταγόνες σοκολάτας. Στο ταψί αφήνουμε 2-3 εκ. απόσταση, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, όταν φουσκώσουν με το ψήσιμο. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος (περίπου στο μισό χρόνο) θα χρειαστεί να τα γυρίσουμε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά. Διατηρούνται σε κλειστό κουτί για 7-10 ημέρες.

Σχετικές συνταγές