Πλένουμε τις φράουλες και κατόπιν τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους. Τις κόβουμε στα δύο αν είναι μικρές και στα 4 αν είναι μεγάλες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη ανακατεύοντας ελαφρά. Τις αφήνουμε για 1 ώρα και μετά τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα, μαζί με τη βανίλια και το χυμό λεμόνι. Βράζουμε για 20'-25' σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιουν το ζουμί τους και να δέσει η μαρμελάδα. Την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κατευθείαν από την κατσαρόλα και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Μαρμελάδα Φράουλα
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Γλυκά κουταλιού/Μαρμελάδες
- Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 12:00
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 8460
Selenia
Γευστική και εύκολη μαρμελάδα φράουλας
1000-1200 γρ. μαρμελάδα

• • • • •
Υλικά |
1 κιλό φράουλες
500 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1-2 κ.σ. χυμό λεμόνι
500 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1-2 κ.σ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Για να αποστειρώσουμε τα βαζάκια μας τα βάζουμε ανάποδα στο φούρνο (τα καπάκια ξεχωριστά), στους 100 βαθμούς C, πάνω σε μία πετσέτα για 20'-25'.
Διαβάστε Περισσότερα...