Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν το γάλα, η κρέμα γάλακτος, η ζάχαρη και οι βανίλιες. Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αβγά με το σιμιγδάλι. Παίρνουμε 6-7 κ.σ. απο το ζεστό γάλα, το ρίχνουμε στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Το αποσύρουμε από το μάτι.
Αλείφουμε με βούτυρο τα μισά φύλλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί φούρνου που το έχουμε βουτυρώσει και αυτό. Ρίχνουμε την κρέμα και την ισιώνουμε με μία σπάτουλα. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων πάνω στην κρέμα και αρχίζουμε να την σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που τα έχουμε αλλείψει και αυτά με βούτυρο. Χαράζουμε τη γαλατόπιτα κατά μήκος σε 4-5 σημεία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς C για 45'-50' ή μέχρι να ροδίσει.
Αλείφουμε με βούτυρο τα μισά φύλλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί φούρνου που το έχουμε βουτυρώσει και αυτό. Ρίχνουμε την κρέμα και την ισιώνουμε με μία σπάτουλα. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων πάνω στην κρέμα και αρχίζουμε να την σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που τα έχουμε αλλείψει και αυτά με βούτυρο. Χαράζουμε τη γαλατόπιτα κατά μήκος σε 4-5 σημεία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς C για 45'-50' ή μέχρι να ροδίσει.
Διαβάστε Περισσότερα...