Ενώνουμε σε ένα μπολ τα μήλα, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη και την κανέλα. Παίρνουμε ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε, βάζουμε ένα δεύτερο από πάνω και το βουτυρώνουμε και αυτό. Στη συνέχεια το κόβουμε σε 3 κάθετες λωρίδες (από τη στενή μεριά) και κόβουμε την κάθεμια στα δύο. Έτσι έχουμε 6 ορθογώνια, βάζουμε στο καθένα 2-3 κ.γ. από τη γέμιση με τα μήλα (λίγο πιο κάτω από την πάνω άκρη). Διπλώνουμε το φύλλο από τη στενή μεριά να καλύπτει τη γέμιση και αφού διπλώσουμε λίγο και τα δύο πλαϊνά, τα βουτυρώνουμε και τα τυλίγουμε σε ρολάκια. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή με λαδόκολλα και τα αλείφουμε από πάνω με βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C, για 12΄-18΄ ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Ατομικά στρούντελ μήλου
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Γλυκές πίτες/Τάρτες
- Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 15:33
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 11276
Selenia
Φτιάξτε νόστιμα ατομικά, ρολάκια με γέμιση μήλο και άρωμα κανέλας!!
20-25 τμχ.
12΄-18΄
200 βαθμούς C

• • • • •
Υλικά |
1/2 κιλό φύλλο κρούστας (για γλυκά)
3 μεγάλα μήλα (καθαρισμένα και τριμμένα στη χοντρή μεριά του τρίφτη)
8-10 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
8-10 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο (1/2 πακέτο)
Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
Κανέλα (για πασπάλισμα)
3 μεγάλα μήλα (καθαρισμένα και τριμμένα στη χοντρή μεριά του τρίφτη)
8-10 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
8-10 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο (1/2 πακέτο)
Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
Κανέλα (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Στο ταψί τα βάζουμε με τη μεριά που τελειώνει το φύλλο προς τα κάτω. Μπορούμε να κόψουμε και πιο χοντρά κομάτια από το μήλο και να προσθέσουμε καρύδια ή σταφίδες. Μπορεί ανάλογα με το φούρνο μας, να ροδίσουν και νωρίτερα για αυτό τα κοιτάμε κατά διαστήματα. Είναι καλύτερα να μην τα σκεπάσουμε γιατί μαλακώνουν τα φύλλα.
Διαβάστε Περισσότερα...