Αφράτα Pancakes

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 11
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Γλυκές ζύμες / ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 23:11
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 11958
Selenia

Ελαφριά και αφράτα pancakes, οι αντίστοιχες αμερικάνικες τηγανίτες

panckakes1
10-12 μέτρια pancakes
2'-3'
 Υλικά 
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 & 1/2 της κούπας γάλα
2 αβγά (ελαφρά χτυπημένα)
4 κ.σ. βούτυρο ελαφρά λιωμένο (χλιαρό) και λίγο ακόμη για το ψήσιμο
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
 Εκτέλεση 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, το αβγό και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και χτυπάμε με ένα πηρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα λείο πηχτό κουρκούτι. Το αφήνουμε για λίγο να σταθεί.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ένα κομματάκι βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε μια κουτάλα μείγματος (ανάλογα πάντα και από το μέγεθος της τηγανίτας που θέλουμε). Tο pancake μας θα πρέπει να είναι αρκετά παχύ. Όταν κάνει φουσκάλες στο κέντρο, το γυρίζουμε και το αφήνουμε λίγο για να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

 Μικρά μυστικά 
Μετά το πρώτο pancake, μάλλον δε θα χρειαστεί να ρίξουμε και άλλο βούτυρο, εξαρτάται και από το τηγάνι. Στην Αμερική τα σερβίρουν με maple syrup, αν δε βρούμε μπορούμε να βάλουμε μέλι και κανέλα όπως στους λουκουμάδες ή ακόμα και μερέντα για τους λάτρεις της σοκολάτας. Είναι πιο νόστιμα όταν τρώγονται αμέσως, αλλά τρώγονται και ξαναζεσταμένες.