Κρουασανάκια με σοκολάτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Γλυκές ζύμες / ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 23:58
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 10675
Selenia

Νόστιμα κρουασανάκια με έτοιμη σφολιάτα που μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα!!

krouasanakia-sokolata
24 τμχ.
15'
200 βαθμούς C
 Υλικά 
2 φύλλα σφολιάτας (κάθε φύλλο κομμένο σε 12 τετράγωνα)
1 μεγάλο αβγό χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό (για άλλειμμα)
300 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος (κομμένη σε 24 κομμάτια)
Λίγη ζάχαρη
 Εκτέλεση 
Αλείφουμε κάθε τετράγωνο σφολιάτας με το γλάσο αβγού και τοποθετούμε 1 κομμάτι σοκολάτα στην άκρη του κάθε τετραγώνου. Τυλίγουμε τη ζύμη καλά γύρω από τη σοκολάτα, σε όλα τα κομμάτια. Βάζουμε τα κρουασανάκια σε ταψί με λαδόκολλα, με το τελείωμα της ζύμης προς τα κάτω.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Αλείφουμε κάθε κρουασάν με το μείγμα του αβγού και το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Τα ψήνουμε για 15' ή μέχρι να ροδίσουν.

 Μικρά μυστικά 
Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε μία ημέρα πριν χωρίς να τα ψήσουμε,να τα καλύψουμε με μεμβράνη και να τα βάλουμε στο ψυγείο.