Τάρτα Αχλάδι για δύο άτομα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 2
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Γλυκές ζύμες / ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 11:01
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 5645
Selenia

Ένα γλυκό φτιαγμένο για δύο, μια τάρτα με αχλάδι για ρομαντικές στιγμές!!!

tarta-axladi
2 άτομα
40'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
1 μεγάλο αχλάδι ώριμο (ή δύο μικρά)
1 κ.γ. αλεύρι & 1/3 της κούπας αλεύρι
2 κ.σ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. κανέλα
1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/8 κ.γ. αλάτι
1/3 της κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κ.σ. βούτυρο κρύο
2 κ.σ. σπορέλαιο
1-2 κ.σ. νερό κρύο
 Εκτέλεση 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Ξεφλουδίζουμε το αχλάδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κατόπιν σε ένα μπολ βάζουμε 1 κ.γ. αλεύρι, 1 κ.σ. ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι, ρίχνουμε μέσα τις φέτες από το αχλάδι και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ βάζουμε το 1/3 της κούπας αλεύρι, το αλεύρι ολικής αλέσεως και το υπόλοιπο 1 κ.σ. ζάχαρη. Πατάμε το βούτυρο με ένα πιρούνι για να ψιχουλιάσει και το ρίχνουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το λάδι από πάνω και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε 1 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να ενωθεί. Ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο σε αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή ταρτιέρα (διαμέτρου 20-25 εκ.) λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω την τάρτα. Βάζουμε τις φέτες από το αχλάδι κυκλικά πάνω στην τάρτα αφήνοντας 1-2 εκ. κενό γύρω-γύρω. Ρίχνουμε τα υγρά, που έχει αφήσει το αχλάδι στο μπολ, πάνω στις φέτες. Γυρνάμε τις άκρες της τάρτας πάνω από τα αχλάδια. Ψήνουμε την τάρτα μέχρι να ροδίσει ελαφρά για περίπου 40'. Την αφήνουμε να κρυώσει για 10’ και κατόπιν τη σερβίρουμε.

 Μικρά μυστικά 
Αν η ζύμη είναι πολύ στεγνή προσθέτουμε 1 κ.σ. νερό επιπλέον. Αν θέλουμε όταν ψηθεί πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη. Αντί για αχλάδι μπορούμε να βάλουμε μήλο στην τάρτα μας. Αν βάλουμε μαργαρίνη αντί για βούτυρο γίνεται νηστίσιμη η τάρτα μας.