Κρέπες Suzette (Crepe Suzette) για δύο άτομα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Selenia

Γαλλικές γλυκές κρέπες με Grand Marnier και χυμό πορτοκάλι, ένα νόστιμο επιδόρπιο!!!

crepe suzette
2 άτομα
 Υλικά 
Κρέπες:
1/2 κούπα αλεύρι
ελάχιστο αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
2 μέτρια αβγά
1/4 της κούπας γάλα
1/4 της κούπας νερό
1/2 κ.γ. βούτυρο

Σάλτσα:
50 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
1-2 κ.σ. λικέρ Grand Marnier
 Εκτέλεση 
Κρέπες: Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα & το νερό. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη. Τη βάζουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για 30' με 1 ώρα. Κατόπιν βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 15-18 εκ. και ρίχνουμε μία ποσότητα από τη ζύμη για να καλύψει το τηγάνι. Στριφογυρίζουμε το τηγάνι για να πάει παντού η ζύμη. Αφού πάρει χρώμα από την κάτω μεριά σε περίπου 1'-2', γυρνάμε την κρέπα μας και από την άλλη. Όταν ροδίσει και από την κάτω πλευρά τη βγάζουμε από το τηγάνι. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Σάλτσα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και το Grand Marnier. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η ζάχαρη. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 2'. Βάζουμε 1 κρέπα στο τηγάνι και αφού τη σκεπάσει η σάλτσα τη διπλώνουμε στη μέση και στη συνέχεια πάλι στη μέση (να σχηματιστεί ένα τρίγωνο). Τη βγάζουμε από το τηγάνι τη βάζουμε σε πιάτο και συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες. Όταν τις ετοιμάσουμε όλες τις περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στο τηγάνι.

 Μικρά μυστικά 
Γίνονται συνολικά 4 κρέπες, 2 για κάθε άτομο. Για να μην κρυώσουν, τις βάζουμε σε ένα πιάτο με κομμάτια λαδόκολλας ανάμεσα τους και τις σκεπάζουμε από πάνω με αλουμινόχαρτο. Μπορούμε όταν τις σερβίρουμε να βάλουμε από πάνω και λίγο μέλι. Επίσης ταιριάζει πολύ και με παγωτό βανίλια. Τρώγονται ζεστές. Μπορείτε αν θέλετε να τους βάλετε και λίγο ρούμι ή μπράντυ και να τις κάνετε φλαμπέ, αλλά είναι λίγο επικίνδυνο αν δεν το έχεις ξανακάνει.

You have no rights to post comments

   

Tag Cloud

πατατοσαλάτα  salata  σαλάτα  patatosalata  τζατζίκι  τζατζικι  τζατζίκι σπιτικό  tzatziki  τσουρέκι  τσουρεκάκι  kanel bulle  σουηδικό τσουρεκάκι  κανέλ μπουλέ  κανελ μπουλε  ντρέσινγκ  σος  σως  μπισκότα  μπαγκέτα  μωσαικό  κουλουράκια  πασχαλινά  σμυρναίικα  σμύρνη  πάσχα  συνταγεσ πασχαλινες  koylourakia  koyloyria  koulouria  koulourakia  πίτσα  πίτσες  πίτα  πίτες  φύλλο  κολοκυθόπιτα  φύλλα  ψωμί  ψωμάκια  ψωμιά  παντεσπάνι  τούρτα  ροδάκινο  παγωτό  βανίλια  παγωτό βανίλια  ice cream  pagoto  παγωτό σοκολάτα  πίτσας  patates  potato  πατάτες  πατάτες στο φούρνο  πατάτες φούρνου  πατατεσ  πατατα  ζυμαρικά  ζυμαρικα  μπεσαμέλ  παστίτσιο  μουσακάς  κρέπα  κρέπες  σουτζουκάκια  σουτζουκακια  soutzoukakia  κανελόνια  κανελονια  κανελόνια με κιμά  κιμάς  τυρί  παρμεζάνα  παρμεζάνας  σάλτσα  ρολλά κοτόπουλο  κοτόπουλο  βάφλες  βαφλες  βάφλα  βαφλα  τυρόπιτα  τυροπιτάκια  τυροπιτάκι  tyropita  tyropitakia  crepa  φακές  φακες  φασολάδα  φασολαδα  fasolada  ρεβύθια  ρεβιθια  ρεβίθια  φάβα  φαβα  καλαμάρια  καλαμαράκια  καλαμάρια με σάλτσα  kalamaria  kalamarakia  kalamaria me saltsa  χταπόδι ξυδάτο  ξυδάτο χταπόδι  χταπόδι με ξύδι  μηλοπιτάκια  μηλόπιτα  νηστίσιμα μηλοπιτάκια  apple pie  milopitakia  milopitakia nistisima  μαγιονέζα  μαγιονέζας  τορτίγιας  πίτα για σουβλάκια  σουβλάκια  αραβική πίτα  αραβικές πίτες  τορτίγιες  τορτιγιες  σουτζουκάκια σμυρνέικα  πάστα  πάστα φλόρα  φλώρα  λεμονόπιτα  γίγαντες  γιγαντες  gigantes  πίτες για σουβλάκια  σουβλάκι  γύρος  κεμπάπ  ψωμάκι  σάντουιτς  ραβανί  σιμιγδάλι  ρεβανί  
   

Τελευταία σχόλια

   
 

Follow Us

   
© 2014 Συνταγές με Φαντασία