Κρέπες: Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα & το νερό. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη. Τη βάζουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για 30' με 1 ώρα. Κατόπιν βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 15-18 εκ. και ρίχνουμε μία ποσότητα από τη ζύμη για να καλύψει το τηγάνι. Στριφογυρίζουμε το τηγάνι για να πάει παντού η ζύμη. Αφού πάρει χρώμα από την κάτω μεριά σε περίπου 1'-2', γυρνάμε την κρέπα μας και από την άλλη. Όταν ροδίσει και από την κάτω πλευρά τη βγάζουμε από το τηγάνι. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Σάλτσα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και το Grand Marnier. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η ζάχαρη. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 2'. Βάζουμε 1 κρέπα στο τηγάνι και αφού τη σκεπάσει η σάλτσα τη διπλώνουμε στη μέση και στη συνέχεια πάλι στη μέση (να σχηματιστεί ένα τρίγωνο). Τη βγάζουμε από το τηγάνι τη βάζουμε σε πιάτο και συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες. Όταν τις ετοιμάσουμε όλες τις περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στο τηγάνι.
Σάλτσα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και το Grand Marnier. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η ζάχαρη. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 2'. Βάζουμε 1 κρέπα στο τηγάνι και αφού τη σκεπάσει η σάλτσα τη διπλώνουμε στη μέση και στη συνέχεια πάλι στη μέση (να σχηματιστεί ένα τρίγωνο). Τη βγάζουμε από το τηγάνι τη βάζουμε σε πιάτο και συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες. Όταν τις ετοιμάσουμε όλες τις περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στο τηγάνι.
Διαβάστε Περισσότερα...