Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα (όχι καυτό), το σπορέλαιο, το αλάτι και τα αβγά και τα ζυμώνουμε. Πρέπει να έχουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει, να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Κατόπιν την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους 1 εκ. και κόβουμε κύκλους διαμέτρου 8-10 εκ. με ένα κουπ πατ. Αλείφουμε γύρω-γύρω τον κάθε κύκλο με νερό. Βάζουμε στους μισούς κύκλους, στο κέντρο τους, από 1 κ.γ. μαρμελάδα και κλείνουμε από πάνω με τους υπόλοιπους κύκλους. Πατάμε με τα δάχτυλα γύρω-γύρω για να κολλήσουν μεταξύ τους καλά. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 10'-15'. Τα τηγανίζουμε σε άφθονο, καυτό λάδι. Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα. Τα πασπαλίζουμε με άχνη, αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι.
Τα Berlina της Edda (Γεμιστά ντόνατς)
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Γλυκές ζύμες / ψωμιά
- Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 15:24
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 10173
Selenia
Η πεντανόστιμη συνταγή της Edda, για γερμανικά γεμιστά ντόνατς/λουκουμάδες!!!
10-12 τμχ.

• • • • • • •
Υλικά |
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. μαγιά νωπή ή 1 & 1/2 μαγιά ξηρή
40 γρ. ζάχαρη
250 ml γάλα (χλιαρό)
2 κ.σ. σπορέλαιο
2 μέτρια αβγά (ελαφρά χτυπημένα)
1/4 κ.γ. αλάτι
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
40 γρ. μαγιά νωπή ή 1 & 1/2 μαγιά ξηρή
40 γρ. ζάχαρη
250 ml γάλα (χλιαρό)
2 κ.σ. σπορέλαιο
2 μέτρια αβγά (ελαφρά χτυπημένα)
1/4 κ.γ. αλάτι
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Στο στάδιο πριν τα τηγανίσουμε μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη. Όταν τα τηγανίζουμε μπορεί να χρειαστεί να τα γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά για να ροδίσουν. Επίσης, μπορούμε να τους βάλουμε πραλίνα φουντουκιού, αντί για μαρμελάδα ή όποια άλλη γέμιση θέλουμε. Για αλμυρή γέμιση μπορούμε να βάλουμε φέτα ή κιμά.
Διαβάστε Περισσότερα...