Βάφλες τραγανές

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 13
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Γλυκές ζύμες / ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 10:16
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 17571
Selenia

Βάφλες με μαγιά, τραγανές και νόστιμες.

waffles1
8-10 βάφλες
 Υλικά 
1 3/4 φλ. γάλα
125 γρ. μαργαρίνη
2 φλ.τσ. αλεύρι
2-3 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μαγιά ξηρή
2 αβγά
1-2 βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
 Εκτέλεση 
Βάζουμε τη μαργαρίνη και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα και τα αβγά και τα χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και τη μαργαρίνη σιγά σιγά στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε (το μείγμα πρέπει να είναι σχετικά πηχτό). Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με το αβγό και ανακατεύουμε ξανά.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 30'-40'.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τις βάφλες ανάλογα με τις οδηγίες της συσκεύης μας.

 Μικρά μυστικά 
Η συνταγή είναι της Αργυρώς με κάποιες μικρές δικές μου παραλλαγές. Το μείγμα μπορεί να μείνει στη συντήρηση για 2 ημέρες. Στην κατάψυξη διατηρούνται σε σακουλάκια.
Στη δική μου βαφλιέρα ακολουθώ αυτή τη διαδικασία:
Ανάβουμε τη βαφλιέρα και την αφήνουμε κλειστή, όταν σβήσει το φωτάκι ανοίγουμε και αλείφουμε με βούτυρο ή μαργαρίνη (μόνο για την πρώτη βάφλα). Ρίχνουμε 1 κουτάλα από το μείγμα και κλείνουμε το καπάκι. Το φωτάκι θα ανάψει πάλι, όταν σβήσει ξανά είναι έτοιμη.