Πάστα Φλόρα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 19
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Γλυκές ζύμες / ψωμιά
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 09:05
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 15347
Selenia

Τραγανή και νόστιμη, θα σας ενθουσιάσει η γεύση της!!

P8130094
ταψί 30 cm
40'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
3 κούπες αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1/2 κούπα ζάχαρη
Λίγο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού)
1 αβγό & 1 κρόκος
Λίγο γάλα

Γέμιση:
500 γρ. μαρμελάδα (ότι γεύση προτιμάτε) αραιωμένη με 2-3 κ.σ. κονιάκ

Άλλειμα:
Λίγο μέλι αραιωμένο με λίγο χλιαρό νερό
 Εκτέλεση 
Βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο (παγωμένο & κομμένο σε κύβους) τη ζάχαρη, τα αβγά, το μπέικιν, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε και όταν το μείγμα ψιχουλιάσει είναι έτοιμο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα για να ενωθεί σε μία μπάλα.
Παίρνουμε λίγο περισσότερο από τη μισή ζύμη και την απλώνουμε, κάνοντας τοιχώματα γύρω γύρω, σε βουτυρωμένη ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψί 30cm. Την τρυπάμε με ένα πηρούνι σε διάφορα σημεία.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα στη ζύμη και τοποθετούμε από πάνω κορδονάκια χιαστί και τα αλείφουμε με το μέλι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 40' περίπου.

 Μικρά μυστικά 
Αν το μείγμα ενωθεί, το γάλα μπορεί να μη χρειαστεί.