Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα, τα αβγά και το βούτυρο. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι (για γλυκές κρέπες ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά) και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν αρχίζουμε να ψήνουμε τις κρέπες σε συσκευή για κρέπες ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Για την πρώτη κρέπα ρίχνουμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια που θα τις ψήσουμε.
Κρέπες (Βασική Συνταγή)
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Γλυκές ζύμες / ψωμιά
- Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012 14:17
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 23686
Selenia
Βασική συνταγή για κρέπες
6 κρέπες (28 εκ.)

• • •
Υλικά |
50 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml γάλα
3 αβγά
Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
-Για γλυκές κρέπες προσθέτουμε:
40 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml γάλα
3 αβγά
Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
-Για γλυκές κρέπες προσθέτουμε:
40 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Για να διατηρηθούν ζεστές τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μόλις βγουν. Μπορούμε να τις φυλάξουμε σε πλαστική σακούλα (χωρίς γέμιση) στο ψυγείο για 1 εβδομάδα και στον καταψύκτη για 1 μήνα.
Διαβάστε Περισσότερα...