Σφολιάτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Βάζουμε τα φύλλα σφολιάτας πάνω σε δύο ταψιά με λαδόκολλα και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Τα ψήνουμε για 25'-30' μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα γυρνάμε από την άλλη μεριά, φορώντας γάντια κουζίνας τα πατάμε για να φύγει ο αέρας τους. Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 25'-30'. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε το κάθε φύλλο σε 3 μέρη.
Κρέμα: Ζεσταίνουμε το μισό γάλα σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε και τις βανίλιες. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και τη ζάχαρη, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε και το αλεύρι. Στο μείγμα με τα αβγά ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά το μισό ζεσταμένο γάλα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας και πήξει. Όταν δέσει η κρέμα την αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μία ζελατίνα για να μην κάνει πέτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την ξαναχτυπάμε στο μίξερ. Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε με την κρέμα βανίλιας.
Βάζουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας σε μία πιατέλα και απλώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω. Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Θρυμματίζουμε τα άλλα δύο φύλλα σφολιάτας (με τα χέρια) και τα ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα. Πασπαλίζουμε από πάνω με τη ζάχαρη άχνη.
Κρέμα: Ζεσταίνουμε το μισό γάλα σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε και τις βανίλιες. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και τη ζάχαρη, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε και το αλεύρι. Στο μείγμα με τα αβγά ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά το μισό ζεσταμένο γάλα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας και πήξει. Όταν δέσει η κρέμα την αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μία ζελατίνα για να μην κάνει πέτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την ξαναχτυπάμε στο μίξερ. Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε με την κρέμα βανίλιας.
Βάζουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας σε μία πιατέλα και απλώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω. Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Θρυμματίζουμε τα άλλα δύο φύλλα σφολιάτας (με τα χέρια) και τα ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα. Πασπαλίζουμε από πάνω με τη ζάχαρη άχνη.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.