Cup cake με κρέμα βανίλιας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 16:48
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 8196
Selenia

Νόστιμα Cup cake γαρνιρισμένα με αφράτη κρέμας βανίλιας!

cup-cake vanilia
12 κεκάκια
20'-25'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
Cup cakes:
1 & 1/2 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσ. ζάχαρη
1 & 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
125 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος
1 μεγάλο αυγό & 2 κρόκοι (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκάλι

Κρέμα βανίλιας:
1 φλ. τσ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 & 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
 Εκτέλεση 
Cup cakes: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε τις θήκες για cup cakes ή παίρνουμε χάρτινες θηκούλες. Χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι στο μπολ του μίξερ. Προσθέτουμε το βούτυρο, τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το αυγό, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκάλι. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσουν και να έχουμε μία λεία ζύμη. Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες και τα ψήνουμε 20'-24' μέχρι να ροδίσουν από επάνω. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τις θήκες τους και τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν.
Κρέμα βανίλιας: Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε την ταχύτητα, ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια δυναμώνουμε πάλι την ταχύτητα και προσθέτουμε τη βανίλια. Χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι η κρέμα μας να γίνει ελαφριά και αφράτη.
Όταν τα cup cakes μας κρυώσουν τα γαρνίρουμε από πάνω με την κρέμα βανίλιας.

 Μικρά μυστικά 
Τα cup cakes είναι ψημένα όταν βάζουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους και βγαίνει καθαρή. Αν μας περισσέψει κρέμα βανίλιας μπορούμε να τη φυλάξουμε σε ένα κλειστό μπολάκι στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε ξανά την αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και την χτυπάμε για λίγο ακόμη στο μίξερ.