Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί περίπου 20 x 30 εκ. και του βάζουμε μία λαδόκολλα. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το κακάο. Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα άλλο μπολ και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Σβήνουμε το μάτι, αλλά αφήνουμε το μπολ πάνω από το νερό και προσθέτουμε τις ζάχαρες. Τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και στη συνέχεια βγάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα. Το μείγμα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε 3 από τα αυγά στο μείγμα σοκολάτας και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν. Σιγά σιγά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα αβγά και χτυπάμε πάλι ελαφρά μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ελαφρά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πάνω από το μείγμα σοκολάτας. Ρίχνουμε τα καρύδια και χρησιμοποιώντας μια μαρίζ (λαστιχένια σπάτουλα) διπλώνουμε το μείγμα του αλευριού και τα καρύδια στη σοκολάτα μέχρι το αλεύρι να είναι ελάχιστα ορατό. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το κουνάμε λίγο πέρα δώθε για να ισιώσει η επιφάνεια του. Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 30’. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και αφού το βγάλουμε από το ταψί μαζί με τη λαδόκολλα το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε.
Νόστιμα Brownies
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
- Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 23:39
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 8371
Selenia
Μία νόστιμη συνταγή για τα αγαπημένα brownies με πλούσια γεύση σοκολάτας!!
24 κομμάτια
30'
180 βαθμούς C

•
Υλικά |
1 & 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. κακάο
300 γρ. κουβερτούρα (κομμένη σε κομματάκια)
1 κούπα βούτυρο (κομμένο σε κομματάκια)
1 & 1/4 της κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
4 αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 βανίλιες
1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. κακάο
300 γρ. κουβερτούρα (κομμένη σε κομματάκια)
1 κούπα βούτυρο (κομμένο σε κομματάκια)
1 & 1/4 της κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
4 αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 βανίλιες
1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Για να κάνουμε μπεν μαρί: τοποθετούμε το μπολ με την κουβερτούρα και το βούτυρο πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσουν εντελώς και να είναι λεία. Αν θέλουμε να γίνει πιο υγρά τα brownies παραλείπουμε το μπέικιν πάουντερ. Είναι έτοιμο όταν βάλουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του και βγαίνει με ελάχιστα κομματάκια ζύμης πάνω της. Τα brownies διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου ή τυλιγμένα με μεμβράνη, μέχρι 3 ημέρες.
Διαβάστε Περισσότερα...