Χτυπάμε το αβγό με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και τη σόδα και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του αβγού. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για μάφιν ή 12 φορμάκια. Γεμίζουμε κάθε θήκη μάφιν μέχρι τη μέση. Βάζουμε ένα κομμάτι σοκολάτα σε κάθε θήκη και συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη από πάνω τους. Ψήνουμε για 25’ στη μέση του φούρνου.
Μάφινς κανέλας γεμιστά με σοκολάτα
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
- Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 01:50
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 7291
Selenia
Νόστιμα και αρωματικά μάφιν με κανέλα και γέμιση από κομματια κουβερτούρας!!!
12 μάφιν
25'
180 βαθμούς C

• • • • • •
Υλικά |
2 κούπες αλεύρι
2 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1 αβγό
1/2 κούπα ζάχαρη
1/3 της κούπας σπορέλαιο
250 γρ. γιαούρτι
1/3 της κούπας γάλα
12 κομματάκια κουβερτούρα
2 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
1 αβγό
1/2 κούπα ζάχαρη
1/3 της κούπας σπορέλαιο
250 γρ. γιαούρτι
1/3 της κούπας γάλα
12 κομματάκια κουβερτούρα
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο γάλα ακόμα όταν φτιάχνουμε τη ζύμη μας. Μπορούμε αντί για ένα κομμάτι κουβερτούρα, να βάλουμε πιο πολλά μικρότερα. Τα μάφιν είναι έτοιμα όταν βουτάμε μέσα μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει στεγνή. Όταν ψηθούν, περιμένουμε 5’ και μετά τα βγάζουμε από τις θήκες τους. Αν θέλουμε, όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Επίσης, μπορούμε να παραλείψουμε την κανέλα και να βάλουμε ξύσμα πορτοκάλι.
Σχόλια
Εννοείται!! Tην επόμενη φορά που θα το φτιάξω θα σας στείλω
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.