Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια και καλύπτουμε το εσωτερικό τους με 1 1/2 κ.γ.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί* τα κομματάκια της κουβερτούρας . Χτυπάμε τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να ενωθούν. Τα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι και την κανέλα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, το αλάτι και 6 κ.σ. ζάχαρη και μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά. Κατόπιν ρίχνουμε αυτό το μείγμα στην υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν. Μοιράζουμε το μείγμα μας στα 6 φορμάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε για 18’-22’ μέχρι να φουσκώσουν
Σερβίρουμε αμέσως.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί* τα κομματάκια της κουβερτούρας . Χτυπάμε τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να ενωθούν. Τα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι και την κανέλα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, το αλάτι και 6 κ.σ. ζάχαρη και μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά. Κατόπιν ρίχνουμε αυτό το μείγμα στην υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν. Μοιράζουμε το μείγμα μας στα 6 φορμάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε για 18’-22’ μέχρι να φουσκώσουν
Σερβίρουμε αμέσως.
Διαβάστε Περισσότερα...