Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί για μάφιν με 12 θήκες ή 12 φορμάκια. Βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη σόδα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε απαλά το γιαούρτι, τα αβγά και τη βανίλια. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να ενωθούν. Μοιράζουμε τα 2/3 του μείγματος στις θήκες για τα μάφιν. Προσθέτουμε 1 κ.γ. μαρμελάδα στο κέντρο του καθενός και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για 16’-18’ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσει για 5’ πριν τα βγάλουμε από τις θήκες τους.
Μάφιν με μαρμελάδα φράουλα
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
- Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 22:07
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 9236
Selenia
Νόστιμα & εύκολα μάφιν με γέμιση από μαρμελάδα φράουλα. Ιδανικά για το πρωινό μας!!!
12 μάφιν
16’-18’
190 βαθμούς C
• • • • •
Υλικά |
2/3 της κούπας ζάχαρη άχνη
1 & 2/3 της κούπας αλεύρι
1 κ.γ. σόδα
100 γρ. γιαούρτι
2 μεγάλα αβγά (χτυπημένα)
1 βανίλια
140 γρ. βούτυρο λιωμένο
12 κ.γ. μαρμελάδα φράουλα
Προαιρετικά:
Ζάχαρη άχνη
Ζάχαρη και κανέλα
Bούτυρο λιωμένο
1 & 2/3 της κούπας αλεύρι
1 κ.γ. σόδα
100 γρ. γιαούρτι
2 μεγάλα αβγά (χτυπημένα)
1 βανίλια
140 γρ. βούτυρο λιωμένο
12 κ.γ. μαρμελάδα φράουλα
Προαιρετικά:
Ζάχαρη άχνη
Ζάχαρη και κανέλα
Bούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και διαφορετική μαρμελάδα στη γέμιση ή ακόμη και πραλίνα φουντουκιού. Πρέπει να είναι ελαστικά στην αφή όταν είναι έτοιμα. Είναι πιο νόστιμα όταν τα καταναλώσουμε ζεστά. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή τα βουτάμε σε λιωμένο βούτυρο και μετά σε ζάχαρη και κανέλα.
Διαβάστε Περισσότερα...