Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τις βανίλιες και το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα με απαλές κινήσεις. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε μία φόρμα στρογγυλή ή για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε για 45'-50' ή μέχρι το κέικ να είναι έτοιμο.
Αφράτο Κέικ Βανίλιας
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
- Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2013 18:36
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 76629
Selenia
Ένα αφράτο, νόστιμο και αρωματικό κέικ βανίλιας!!
1 φόρμα κέικ
45'-50'
180 βαθμούς C
• • • • •
Υλικά |
1&1/3 κούπας ζάχαρη
2&1/2 κούπες φαρίνα
Bούτυρο ή μαργαρίνη (1 πακέτο 250 γρ. & άλλα 50 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
5 μεγάλα αβγά
2 βανίλιες
1/4 κ.γ. αλάτι
2&1/2 κούπες φαρίνα
Bούτυρο ή μαργαρίνη (1 πακέτο 250 γρ. & άλλα 50 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
5 μεγάλα αβγά
2 βανίλιες
1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Αν θέλουμε μπορούμε να αρωματίσουμε το κέικ με ξύσμα πορτοκάλι ή με 1-2 κ.σ. από κάποιο λικέρ που μας αρέσει. Για να βεβαιωθούμε ότι το κέικ είναι έτοιμο βουτάμε μέσα μία οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι εντάξει. Όταν κρυώσει μπορούμε να πασπαλίσουμε από πάνω ζάχαρη άχνη.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.