Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 ° C. Λιώνουμε το
βούτυρο και στη συνέχεια το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αβγό, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε. Κάνουμε μία τρύπα στο κέντρο του μείγματος με το αλεύρι και ρίχνουμε σιγά σιγά το υγρό μείγμα μέσα. Ανακατεύουμε απαλά και μόλις ενωθούν τα υλικά μας είναι έτοιμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για μάφιν ή 12 φορμάκια και μοιράζουμε τη ζύμη μας. Με ένα κουτάλι τα ισιώνουμε λίγο από πάνω και τα ψήνουμε για 15'-20' ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και στη συνέχεια τα βγάζουμε από τις θήκες και τα βάζουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.
βούτυρο και στη συνέχεια το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αβγό, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε. Κάνουμε μία τρύπα στο κέντρο του μείγματος με το αλεύρι και ρίχνουμε σιγά σιγά το υγρό μείγμα μέσα. Ανακατεύουμε απαλά και μόλις ενωθούν τα υλικά μας είναι έτοιμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για μάφιν ή 12 φορμάκια και μοιράζουμε τη ζύμη μας. Με ένα κουτάλι τα ισιώνουμε λίγο από πάνω και τα ψήνουμε για 15'-20' ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και στη συνέχεια τα βγάζουμε από τις θήκες και τα βάζουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.
Διαβάστε Περισσότερα...