Κέικ με Ινδική Καρύδα και Αμύγδαλα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013 18:12
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 8627
Selenia

Κέικ με τριμμένη καρύδα και αμύγδαλα! Μια διαφορετική εκδοχή για να απολαύσουμε το κέικ μας!!

nophoto
12 μερίδες
50'-60'
160 βαθμοί C
 Υλικά 
2 κούπες φαρίνα
1 κούπα αμύγδαλα, τριμμένα
2 & 1/2 κούπες ζάχαρη
2 & 1/2 κούπες καρύδα, τριμμένη
250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
6 αυγά, χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
1 κούπα γάλα
1 κ.σ. χυμός λεμόνι ή ξύδι
2 βανίλιες
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα αμύγδαλα φιλέ
 Εκτέλεση 
Βάζουμε το γάλα σε μία κούπα, ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμόνι (ή το ξύδι) και το αφήνουμε για 5'. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, την καρύδα και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τους κρόκους, τις βανίλιες και το γάλα με το λεμόνι. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενώνουμε την μαρέγκα απαλά μέσα στο μείγμα με την καρύδα.
Σε ένα μπολάκι ενώνουμε την καστανή ζάχαρη με τα φιλέ αμύγδαλα.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα 23-25 εκ. ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και πασπαλίζουμε από πάνω το μείγμα με την καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για 50'-60' ή μέχρι να βάζουμε στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή. Αφήνουμε να κρυώσει για 30' και κατόπιν το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη. Το φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.