Βάση κέικ: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να αφρατέψουν.
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμεε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Το προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά να ενωθούν. Κατόπιν ρίχνουμε το γάλα, τη βανίλια και τα καρύδια και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά, όσο χρειάζεται για να ενωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο τετράγωνο ταψί 20-22 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 30' περίπου, ή μέχρι τα άκρα να αρχίσουν να ξεκολλάνε από το ταψί και το πάνω μέρος να επανέρχεται όταν το πιέζουμε ελαφρά. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Γλάσο: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη σοκολάτα και τη βανίλια. Ρίχνουμε τον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω στο κέικ και το απλώνουμε να πάει παντού. Κόβουμε το κέικ σε τετράγωνα κομμάτια.
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμεε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Το προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά να ενωθούν. Κατόπιν ρίχνουμε το γάλα, τη βανίλια και τα καρύδια και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά, όσο χρειάζεται για να ενωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο τετράγωνο ταψί 20-22 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 30' περίπου, ή μέχρι τα άκρα να αρχίσουν να ξεκολλάνε από το ταψί και το πάνω μέρος να επανέρχεται όταν το πιέζουμε ελαφρά. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Γλάσο: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη σοκολάτα και τη βανίλια. Ρίχνουμε τον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω στο κέικ και το απλώνουμε να πάει παντού. Κόβουμε το κέικ σε τετράγωνα κομμάτια.
Διαβάστε Περισσότερα...