Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το κακάο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά. Ρίχνουμε το ξύδι στην κούπα με το γάλα και ανακατεύουμε. Διαλύουμε το νες καφέ στο βραστό νερό. Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και τα χτυπάμε για 3'-4' στο μίξερ ή με το χέρι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ ή δύο μακρόστενες. Ρίχνουμε το μείγμα μας στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 35'-40' ή μέχρι να ψηθεί το κέικ.
Υγρό Κέικ Σοκολάτας
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
- Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 22:40
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 15183
Selenia
Ένα εξαιρετικά νόστιμο και ζουμερό κέικ σοκολάτας που ετοιμάζουμε γρήγορα και πολύ εύκολα!!
1 φόρμα κέικ ή 2 μακρόστενες
35'-40'
180 βαθμούς C

• • • • • • • • • •
Υλικά |
1 & 3/4 της κούπας αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
3/4 της κούπας κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
2 αυγά
1 κούπα γάλα
1 κ.σ. ξύδι
1 κούπα βράστό νερό
1 κ.γ. νες καφέ
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
3/4 της κούπας κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
2 αυγά
1 κούπα γάλα
1 κ.σ. ξύδι
1 κούπα βράστό νερό
1 κ.γ. νες καφέ
1/2 κούπα σπορέλαιο
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Το μείγμα μας θα πρέπει να είναι αρκετά υγρό. Πρέπει οπωσδήποτε να αλευρώσουμε τη φόρμα ή το ταψί μας γιατί αλλιώς το κέικ δεν ξεκολλάει σωστά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν το τρυπάμε στο κέντρο του με οδοντογλυφίδα και βγαίνει στεγνή.
Διαβάστε Περισσότερα...