Το Μιλφέιγ μου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 8
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Selenia

Ένα πεντανόστιμο μιλφέιγ που όταν το φτιάχνουμε δε μένει πάνω από δύο ημέρες στο ψυγείο μας. Δοκιμάστε το!!

Milfeig1
10-15 τεμ.
190 βαθμούς C
 Υλικά 
1 λίτρο γάλα
280 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
220 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
1 βανίλια
2-3 κ.σ. βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
Άχνη ζάχαρη (για να πασπαλίσουμε)
2 φύλλα σφολιάτας
 Εκτέλεση 
Για την Κρέμα: Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε 500 ml από το γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε στο μείγμα με τα αβγά αρκετές κουταλιές από το ζεσταμένο γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς δυνατά, μέχρι να δέσει η κρέμα μας και πήξει. Μόλις δέσει βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε το βούτυρο. Το ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να ενωθεί με την κρέμα μας. Κατόπιν αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και καλύπτυμε όλη την επιφάνειά της με μεμβράνη. Αφού κρυώσει εντελώς την ξαναχτυπάμε με τον αυγοδάρτη δυνατά για 2-3 λεπτά. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να γίνει παχύρευστη σαντιγί. Κατόπιν την ενώνουμε απαλά με την κρέμα βανίλιας.
Για την Σφολιάτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C στον αέρα. Βάζουμε σε δυο ταψιά λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω τα φύλλα σφολιάτας. Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη τους την επιφάνεια. Κατόπιν τα ψήνουμε για 20'-25' ή μέχρι να ροδίσουν. Μετά τα βγάζουμε και φορώντας γάντια κουζίνας τα γυρνάμε από την άλλη μεριά και τα πιέζουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνειά τους για να αφαιρέσουμε τον αέρα. Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10'-15' ή μέχρι να ροδίσουν και από αυτή τη μεριά. Αφού κρυώσουν εντελώς κόβουμε το καθένα σε 3 ίσα μέρη.
Χωρίζουμε την κρέμα μας σε δύο μέρη. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε δύο κομμάτια από τη σφολιάτα και απλώνουμε το ένα μέρος της κρέμας.από πάνω. Βάζουμε τα άλλα δύο κομμάτια σφολιάτας και απλώνουμε και το άλλο μέρος της κρέμας. Θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας και τα απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα. Τέλος, πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.

 Μικρά μυστικά 
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό αλεύρι με κορν φλάουρ. Στην κατσαρόλα ανακατεύουμε συνέχεια με δύναμη για να μη σβολιάσει η κρέμα μας.

Σχετικές συνταγές

You have no rights to post comments

   

Tag Cloud

πατατοσαλάτα  salata  σαλάτα  patatosalata  τζατζίκι  τζατζικι  τζατζίκι σπιτικό  tzatziki  τσουρέκι  τσουρεκάκι  kanel bulle  σουηδικό τσουρεκάκι  κανέλ μπουλέ  κανελ μπουλε  ντρέσινγκ  σος  σως  μπισκότα  μπαγκέτα  μωσαικό  κουλουράκια  πασχαλινά  σμυρναίικα  σμύρνη  πάσχα  συνταγεσ πασχαλινες  koylourakia  koyloyria  koulouria  koulourakia  πίτσα  πίτσες  πίτα  πίτες  φύλλο  κολοκυθόπιτα  φύλλα  ψωμί  ψωμάκια  ψωμιά  παντεσπάνι  τούρτα  ροδάκινο  παγωτό  βανίλια  παγωτό βανίλια  ice cream  pagoto  παγωτό σοκολάτα  πίτσας  patates  potato  πατάτες  πατάτες στο φούρνο  πατάτες φούρνου  πατατεσ  πατατα  ζυμαρικά  ζυμαρικα  μπεσαμέλ  παστίτσιο  μουσακάς  κρέπα  κρέπες  σουτζουκάκια  σουτζουκακια  soutzoukakia  κανελόνια  κανελονια  κανελόνια με κιμά  κιμάς  τυρί  παρμεζάνα  παρμεζάνας  σάλτσα  ρολλά κοτόπουλο  κοτόπουλο  βάφλες  βαφλες  βάφλα  βαφλα  τυρόπιτα  τυροπιτάκια  τυροπιτάκι  tyropita  tyropitakia  crepa  φακές  φακες  φασολάδα  φασολαδα  fasolada  ρεβύθια  ρεβιθια  ρεβίθια  φάβα  φαβα  καλαμάρια  καλαμαράκια  καλαμάρια με σάλτσα  kalamaria  kalamarakia  kalamaria me saltsa  χταπόδι ξυδάτο  ξυδάτο χταπόδι  χταπόδι με ξύδι  μηλοπιτάκια  μηλόπιτα  νηστίσιμα μηλοπιτάκια  apple pie  milopitakia  milopitakia nistisima  μαγιονέζα  μαγιονέζας  τορτίγιας  πίτα για σουβλάκια  σουβλάκια  αραβική πίτα  αραβικές πίτες  τορτίγιες  τορτιγιες  σουτζουκάκια σμυρνέικα  πάστα  πάστα φλόρα  φλώρα  λεμονόπιτα  γίγαντες  γιγαντες  gigantes  πίτες για σουβλάκια  σουβλάκι  γύρος  κεμπάπ  ψωμάκι  σάντουιτς  ραβανί  σιμιγδάλι  ρεβανί  
   

Τελευταία σχόλια

   
 

Follow Us

   
© 2014 Συνταγές με Φαντασία