Μάφιν Διπλής Σοκολάτας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 11
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κέικ/Τούρτες
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 09:09
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 2794
Selenia

Σοκολατένια αφράτα μάφιν με κομματάκια σοκολάτας που απογειώνουν τη γεύση τους!!!

IMG_20181207_083715
12 μάφιν
15'
200 C
 Υλικά 
1 & 3/4 κούπας Φαρίνα
2/3 κούπας κακάο σκόνη
1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
1/2 κούπα ζάχαρη
2 Αυγά μεγάλα
3/4 κούπας σταγόνες σοκολάτας ή κομματάκια κουβερτούρας
1 κούπα γάλα με 1 κ.σ. ξύδι διαλυμένη μέσα (αφήνουμε για 5'-10')
6 κ.σ. σπορέλαιο
1 Βανίλια
 Εκτέλεση 
Ενώνουμε τη ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά, το σπορέλαιο και τη βανίλια σε ένα μπολ. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο,το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε.Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το υγρό μείγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα μάφιν ή βάζουμε χάρτινες θηκούλες και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα,να φτάσει στα 3/4 κάθε θήκης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 15' ή μέχρι να ψηθούν τα μάφιν, ανάλογα με τον φούρνο μας. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τις θήκες και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

 Μικρά μυστικά 
Τα μάφιν είναι έτοιμα, όταν τα ακουμπάμε στο πάνω μέρος και επανέρχονται ή βάζουμε στο κέντρο τους ένα μαχαίρι ή μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή.

Σχετικές συνταγές