Παντεσπάνι: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα (με λαδόκολλα) 28-32 εκ. Ψήνουμε στους 180 C για 30'.
Κρέμα: Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το μισό γάλα, σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το βούτυρο) μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και αφού πάρει βράση, το αφήνουμε για 3' να βράσει. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Γλασο: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα λιώνουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας απαλά.
Συναρμολόγηση: Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση. Σιροπιάζουμε το ένα κομμάτι. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα. Βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι και το σιροπιάζουμε. Ρίχνουμε από πάνω το γλάσο με ένα κουτάλι,ξεκινώντας από το κέντρο. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.
Κρέμα: Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το μισό γάλα, σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το βούτυρο) μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και αφού πάρει βράση, το αφήνουμε για 3' να βράσει. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Γλασο: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα λιώνουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας απαλά.
Συναρμολόγηση: Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση. Σιροπιάζουμε το ένα κομμάτι. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα. Βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι και το σιροπιάζουμε. Ρίχνουμε από πάνω το γλάσο με ένα κουτάλι,ξεκινώντας από το κέντρο. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.
Διαβάστε Περισσότερα...