Παγωτό Λεμόνι με Γιαούρτι

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Παγωτά/Κρέμες
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 23:23
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 5419
Selenia

Ένα εύκολο, δροσερό παγωτό που γίνεται χωρίς παγωτομηχανή. Υγιεινό και ελαφρύ, με γιαούρτι και γεύση λεμόνιου!!

nophoto
6 μερίδες
 Υλικά 
6 αυγά
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
4 λεμόνια, ξύσμα και χυμός
700 γρ. γιαούρτι
 Εκτέλεση 
Βάζουμε τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το
χυμό και το ξύσμα σε μία κατσαρόλα. Τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να καλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού χωρίς να πέφτει.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και το χτυπάμε ελαφρά. Το αδειάζουμε σε ένα ρηχό μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μετά από 45'-60' το ξαναχτυπάμε ελαφρά για να μην κάνει κρυστάλλους, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3-4 φορές ακόμη.

 Μικρά μυστικά 
Καλύτερα είναι να το καταψύξουμε σε μεταλλικό μπολ. Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε για 20' στη συντήρηση.