Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και παράλληλα χτυπάμε το αβγό και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.Ρίχνουμε 5-6 κ.σ. από το ζεστό γάλα στο μείγμα με το αβγό και ανακατεύουμε και στη συνέχεια το αδειάζουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μείγμα σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μη βράσει, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή. Στη συνέχεια το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αναμειγνύουμε σε ένα άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τις πολτοποιημένες φράουλες και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Το βάζουμε στη συντήρηση για 12 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια το βάζουμε στη παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε 30' στην κατάψυξη, το βγάζουμε το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και το ξαναβάζουμε για άλλα 30' στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 2-3 φορές ακόμη.
Αναμειγνύουμε σε ένα άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τις πολτοποιημένες φράουλες και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Το βάζουμε στη συντήρηση για 12 ώρες τουλάχιστον και στη συνέχεια το βάζουμε στη παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε 30' στην κατάψυξη, το βγάζουμε το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και το ξαναβάζουμε για άλλα 30' στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 2-3 φορές ακόμη.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.