Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, χλιαρό, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα μας.
Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα μας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 30'-40' ή μέχρι να ψηθεί η καρυδόπιτα. Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να μισοκρυώσει.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει το σιρόπι μας να βράζει (έντονα) το αφήνουμε για άλλα 5'.
Κόβουμε σε μερίδες την καρυδόπιτα, που έχει μισοκρυώσει, και την περιχύνουμε με το σιρόπι.
Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα μας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 30'-40' ή μέχρι να ψηθεί η καρυδόπιτα. Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να μισοκρυώσει.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει το σιρόπι μας να βράζει (έντονα) το αφήνουμε για άλλα 5'.
Κόβουμε σε μερίδες την καρυδόπιτα, που έχει μισοκρυώσει, και την περιχύνουμε με το σιρόπι.
Σχόλια
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.