Αρνάκι γιουβέτσι στη γάστρα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 10
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κρεατικά
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 23:45
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 32440
Selenia

Ένα γευστικό αρνάκι στη γάστρα που λιώνει στο στόμα!! Συνοδεύεται από κριθαράκι.

arnaki-gioyvetsi
4-6 μερίδες
2 ώρες & 30'
180 βαθμούς C
 Υλικά 
1 κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες (μπούτι)
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ή χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ (διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό)
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1/2 της κούπας ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
1 φύλλο δάφνησ
1 ξύλο κανέλας
Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχάρι (προαιρετικά)
500 γρ. κριθαράκι
 Εκτέλεση 
Αλατοπιπερώνουμε το αρνάκι και το βάζουμε στη γάστρα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το κριθαράκι και το βούτυρο). Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C, για 1 ώρα & 30'. Ρίχνουμε στη γάστρα το κριθαράκι, το βούτυρο και λίγο ζεστό νερό (να σκεπάζει το κριθαράκι). Συνεχίζουμε το ψήσιμο με σκεπασμένο το φαγητό για 1 ώρα ακόμη ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ψηθεί το κριθαράκι.

 Μικρά μυστικά 
Αν έχει πιεί το υγρά του και δεν είναι έτοιμο ακόμη το κριθαράκι ρίχνουμε και άλλο νερό. Μπορούμε αντί για κριθαράκι να βάλουμε χυλοπίτες.