Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και το ροδίζουμε από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3'-4' ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί. Κατόπιν ρίχνουμε το χλιαρό νερό και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30' μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας. Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζουμε το κρέας. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα, την κρέμα γάλακτος, τα καρύδια και αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (λεπτές φέτες) και το σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τη σάλτσα του.
Μοσχάρι με κρέμα γάλακτος & καρύδια
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κρεατικά
- Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013 00:18
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 6132
Selenia
Μοσχαράκι με σάλτσα από καρύδια και κρέμα γάλακτος. Μια νόστιμη και διαφορετική πρόταση για να σερβίρετε τους καλεσμένους σας!!
4-6 μερίδες
1 ώρα και 30’
• • • •
Υλικά |
1 κιλό μοσχάρι φιλέτο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
150 ml κρέμα γάλακτος
150 ml νερό (χλιαρό)
100 ml κρασί λευκό
100 γρ. καρύδια (τριμμένα)
Αλάτι
Πιπέρι
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
150 ml κρέμα γάλακτος
150 ml νερό (χλιαρό)
100 ml κρασί λευκό
100 γρ. καρύδια (τριμμένα)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Όσο βράζει το κρέας, κατά διαστήματα, το γυρνάμε για να τραβήξει από όλες τις πλευρές τη σάλτσα. Συνοδεύεται με ζυμαρικά αλλά και με βρασμένα λαχανικά και ρύζι. Μπορούμε να ετοιμάσουμε το κρέας από την προηγούμενη ημέρα και να το δέσουμε με την κρέμα γάλακτος και τα καρύδια την ώρα που είναι να το σερβίρουμε.
Διαβάστε Περισσότερα...