Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και βάζουμε μέσα τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε σε πιάτο και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστά. Προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσει για περίπου 30”. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα για περίπου 2’-3’. Ξαναβάζουμε τα φιλέτα, ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το θυμάρι και 1/2 της κούπας νερό ζεστό και μαγειρεύουμε για 15’-20’ ακόμη, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να ψηθούν τα φιλέτα μας. Τα σερβίρουμε σε δύο πιάτα και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα τους.
Φιλέτα με μανιτάρια για δύο άτομα
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κρεατικά
- Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 00:07
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 7557
Selenia
Χοιρινά φιλέτα με μανιτάρια και θυμάρι, ένα εύκολο και ελαφρύ γεύμα για δύο!!!
2 άτομα
1 ώρα περίπου

• • • • • • • • • • • • • •
Υλικά |
2 φιλέτα χοιρινά ή 2 μπριζόλες χωρίς το κόκαλο (χτυπημένα για να είναι λεπτά)
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 & 1/2 της κούπας μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
1/2 κούπα κρασί λευκό
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1 κ.γ. θυμάρι (ψιλοκομμένο)
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 & 1/2 της κούπας μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
1/2 κούπα κρασί λευκό
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1 κ.γ. θυμάρι (ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Για να λεπτύνουν τα φιλέτα ή οι μπριζόλες μας, τα βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα από μεμβράνη σε μια σταθερή επιφάνεια και τα χτυπάμε με ένα σφυρί για κρέας ή μία κατσαρόλα με βαρύ πάτο μέχρι να επιτύχουμε το πάχος που θέλουμε. Συνοδεύονται από σαλάτα ωμή ή βρασμένα χόρτα.
Διαβάστε Περισσότερα...