Βάζουμε σε ένα μπολ με νερό το μπαγιάτικο ψωμί και το αφήνουμε μέσα, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια αφαιρούμε την κόρα και στύβουμε την ψίχα. Βάζουμε τους κιμάδες σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τη γαλέτα) και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό ρίχνουμε και όση γαλέτα χρειαστεί για να μπορεί να πλάθεται. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα και στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια μας. Τα βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε σε αέρα και γκριλ στους 180 βαθμούς C για 10'-15' ή μέχρι να ροδίσουν από πάνω και να ψηθούν.
Αφράτα Μπιφτέκια
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κρεατικά
- Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013 15:46
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 21852
Selenia
Νόστιμα μπιφτέκια που γίνονται πολύ αφράτα, με τριμμένο τυρί και μπαχαρικά!!
4 μερίδες
10'-15'
180 βαθμούς C

• • • •
Υλικά |
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
250 γρ. κιμάς χοιρινός
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1-2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
1/2 λεμόνι χυμός
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. γάλα φρέσκο
4-5 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1/4 κ.γ. πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
250 γρ. κιμάς χοιρινός
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1-2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
1/2 λεμόνι χυμός
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. γάλα φρέσκο
4-5 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1/4 κ.γ. πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Στη μέση του ψησίματος, αν θέλουμε τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά για να ροδίσουν. Η ποσότητα των μπαχαρικών που βάζουμε μέσα εξαρτάται από τα γούστα μας. Ο κιμάς καλό θα ήταν να μην είναι εντελώς άπαχος, για να γίνουν πιο αφράτα τα μπιφτέκια μας.
Διαβάστε Περισσότερα...