Βάζουμε τους κιμάδες σε ένα μπολ. Βρέχουμε το ψωμί σε νερό, αφαιρούμε την κόρα, το στύβουμε και το ρίχνουμε στο μπολ με τους κιμάδες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Τα ζυμώνουμε για 5'-7' μέχρι να ενωθεί το μείγμα και να αφρατέψει. Τα πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και τα τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό λάδι.
Κεφτεδάκια με κιμά
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κρεατικά
- Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 21:21
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 7165
Selenia
Τα κλασσικά νόστιμα και αγαπημένα σε όλους τηγανιτά κεφτεδάκια με κιμά!!!
4-5 μερίδες

• • • • •
Υλικά |
200 γρ. κιμά χοιρινό
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 αβγό
1 μεγάλο κρεμμύδι (τριμμένο)
3-4 κ.γ. δυόσμο φρέσκο (ψιλοκομμένο)
1-2 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 αβγό
1 μεγάλο κρεμμύδι (τριμμένο)
3-4 κ.γ. δυόσμο φρέσκο (ψιλοκομμένο)
1-2 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Ο κιμάς πρέπει να έχει λίγο λίπος για να γίνουν αφράτα τα κεφτεδάκια. Αν δεν έχουμε φρέσκο δυόσμο μπορούμε να βάλουμε και ξερό. Όταν τα βγάλουμε από το τηγάνι τα βάζουμε σε πιάτο που έχουμε βάλει πάνω αντικολλητικό χαρτί για να τραβήξει τα λάδια.
Διαβάστε Περισσότερα...