Μπριζόλες χοιρινές μαριναρισμένες

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 17
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κρεατικά
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 09:08
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 26085
Selenia

Γευστικές και τρυφερές, μαριναρισμένες μπριζόλες!!

nophoto
4 άτομα
15'-20'
 Υλικά 
1 κιλό μπριζόλες χωρίς κόκκαλο (κομμένες λεπτές)

Μαρινάδα:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1-2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κόκκους πιπέρι
2-3 κόκκους μπαχάρι
1/2 κ.σ. αλάτι
 Εκτέλεση 
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα υλικά της μαρινάδας μας και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και κουνάμε λίγο το μπολ για να πάει παντού η μαρινάδα. Τα βάζουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 5-6 ώρες να μαριναριστούν. Κατόπιν τα βγάζουμε από τη μαρινάδα και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Ψήνουμε στο γκριλ, στα κάρβουνα ή σε τηγάνι με αυλάκια για 15'-20' ή μέχρι να ψηθούν οι μπριζόλες μας και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

 Μικρά μυστικά 
Το μπολ που θα βάλουμε τη μαρινάδα δεν πρέπει να είναι μεταλλικό. Όσο μαρινάρουμε το κρέας, κατά διαστήματα κουνάμε το μπολ για να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια. Σερβίρονται με σαλάτα ή πατάτες τηγανιτές.