Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κρεατικά
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 02 Μαΐου 2013 21:05
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 15521
Selenia

Ένα πεντανόστιμο και πολύ γευστικό αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και μουστάρδα!

nophoto
4-5 μερίδες
1 ώρα & 50'
180-200 βαθμούς C
 Υλικά 
1 κιλό αρνάκι
3-4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε κομματάκια
2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
7-8 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. μουστάρδα
1-2 λεμόνια, χυμός
1 & 1/2 φλ.τσ. κρασί
1 φλ.τσ. νερό
Αλάτι, πιπέρι
Δεντρολίβανο
Ρίγανη
 Εκτέλεση 
Πλένουμε το αρνάκι, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το βάζουμε σε ένα ταψί. Του κάνουμε μαχαιριές σε διάφορα σημεία και βάζουμε μέσα στην κάθε μαχαιριά από 1 κομμάτι σκόρδο. Ρίχνουμε λίγο από το λάδι στο ταψί και προσθέτουμε τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο λάδι, το χυμό, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, το πολτοποιημένο σκόρδο και τη ρίγανη και τα χτυπάμε με ένα πηρούνι. Περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα της μουστάρδας.
Ρίχνουμε στο ταψί το κρασί και το νερό, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς C για 1 ώρα & 30'. Κατόπιν αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αφήνουμε ξεσκέπαστο για 15'-20', να ροδίσει.

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε μπορούμε, αφού το ξεσκεπάσουμε να προσθέσουμε και κομματάκια από κάποιο σκληρό τυρί να ψηθεί μαζί με το κρέας.