Ραγού με Μοσχάρι και Χοιρινό

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 3
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κρεατικά
Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013 13:48
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 7309
Selenia

Ένα ιδιαίτερα νόστιμο και πολύ γευστικό ραγού με μοσχάρι, χοιρινό και μανιτάρια!!

nophoto
4 μερίδες
3 ώρες περίπου
 Υλικά 
15 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
250 γρ. μοσχαρίσιο κρέας, άπαχο & χωρίς κόκαλο
250 γρ. χοιρινό, άπαχο & χωρίς κόκαλο
50 γρ. βούτυρο
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ.αλεύρι
180 ml ζωμό κρέατος
150 ml λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
 Εκτέλεση 
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε 250 ml ζεστό νερό για 30'. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Το νερό δεν το πετάμε, αλλά το κρατάμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε τα κρέατα σε κομμάτια 1-2 εκατοστών. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σέλινο, το καρότο και τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε τη φωτιά, να γίνει μέτρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί για περίπου 5' μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρέας. Το ροδίζουμε ελαφρά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό που έχουμε κρατήσει από τα μανιτάρια, το ζωμό κρέατος και το κρασί και αλατοπιπερωνουμε. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 & 1/2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα του.

 Μικρά μυστικά 
Όσο βράζει το κρέας ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Σερβίρεται ζεστό με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά.