Χοιρινές Πανσέτες με Σάλτσα Μουστάρδας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 5
ΧειρότεροΚαλύτερο 
Λεπτομέρειες
Κατηγορία: Κρεατικά
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 00:08
Γράφτηκε από τον/την Selenia
Εμφανίσεις: 14645
Selenia

Νόστιμες χοιρινές πανσέτες που συνοδεύονται από πικάντικη σάλτσα με μουστάρδα και γιαούρτι!!

nophoto
4-6 μερίδες
 Υλικά 
1 κιλό χοιρινή πανσέτα
1 κρεμμύδι, τριμμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμη για τις πανσέτες
2-3 κ.σ. κρασί, λευκό
1 κούπα γάλα
2-3 κ.σ. κορν φλάουρ (διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό)
3 κ.γ. μουστάρδα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
 Εκτέλεση 
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ, το γάλα και το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το γιαούρτι και το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Κατόπιν αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε τις πανσέτες. Τις βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστο λάδι, και τις τηγανίζουμε μέχρι να ψηθούν.
Σερβίρουμε τις ζεστές πανσέτες μαζί με τη σάλτσα μουστάρδας.

 Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα και φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο. Αντί για γιαούρτι μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος.