Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τον αρακά, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε νερό να τον σκεπάζει. Το βάζουμε να βράσει για περίπου 30' μέχρι να πιεί το ζουμί και να μείνει με τη σάλτσα του. Προς το τέλος του βρασίματος ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το μαιντανό και τον άνιθο.
Αρακάς Λαδερός
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Λαδερά
- Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 14:54
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 5906
Selenia
Ο κλασσικός λαδερός αρακάς
4 μερίδες
30'
• • • •
Υλικά |
500 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουτί σάλτσα ντομάτας ή 2 ντομάτες λιωμένες
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
Μαιντανός
Άνιθος
Αλάτι
Πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουτί σάλτσα ντομάτας ή 2 ντομάτες λιωμένες
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
Μαιντανός
Άνιθος
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Την ώρα που ρίχνουμε τον αρακά στην κατσαρόλα, μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 πατάτες κομμένες σε κομμάτια και 1-2 καρότα κομμένα σε ροδέλες.
Διαβάστε Περισσότερα...